keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Onko elämää olla liian laiha

Monta kysymystä on saannut itseltä kysyä, että miks? Miksi olla langan laiha? Olla pelkkää luuta ja nahkaa. Onko se kaunista? - ei ole. Olisinko tai olisitko sinä onnellinen jos laihduttasit itsesi laihaksi vaikka olet jo normaalipainoinen. Mitä se sitten tuo tullessaan? Ei ainakaa onnellisuutta ja tasapainoista elämää. Jatkuva ahdistus, syyllisyys syömisestä, pakko liikuntaa, kalorit. Kuka sitä oikeasti jaksaa? - ei kukaan. Mitä sitten normaalipaino ja tasapainoinen elämä antaa? Voit nähdä kavereita, olla onnellinen, syödä kuin normaalit ihmiset, nauttia liikunnasta sekä mielessä pyörii muutakin kuin syömiset, liikunta ja kalorit.

Mitä sitten saavuttaa näännyttämisellä? - ei yhtään mitään. Fyysisen ja henkisen pahan olon. Onko sitten kropalle hyvä juttu että paino heittelee jatkuvasti ääripäästä toiseen. No ei todellakaan. Olen jo itse tuhonnut kroppaani kaikella epäterveellisillä kikkas konsteilla, joihin en pysty vaikuttamaan enään mitenkään. Nyt tällänen elämä saa olla yksinkertaisesti loppu. Haluan elää normaalia nuoren elämää, nauttia ruuasta ja liikunnasta ilman sairasta ajattelu tapaa. Ja etenkin jaksaa olla koulussa mitkä oikeasti olen halunnut jo pitkään. Aino vaihtoehto on lopettaa tämä touhu ja huolehtia itsestäni parhaalla mahdollisella tavalla, että voin myös auttaa ja pitää huolta muistakin ihmisistä.



3 kommenttia:

  1. Pohditaa herättävää luettavaa. :) Muista että olet täydellinen juuri omana itsenäsi eikä mitkään numerot tai kaavat määrittele sua! ^^
    Terveisin toinen lahtelainen
    www.girlbehindthemaskk.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä postaus. Itse oon "vanha täti" ;) (43v) ja kokoikäni olen ollut isossa liikuntakeskuksessa ohjaajana ja nähnyt aika monia tapauksia. Itse aikoinani sairatsuin ortoreksiaan, ja jäin koukkuun pitkänmatkan juoksuun. Siitä seurasi kunnon romahdus, ja nyt yritän kimpuilla takaisin ns. normaaliin elämään. Ammatti vaihtui - vaikka tänäpäivänä niin moni näyttää ihailevan PT ammattia jne, niin loppujenlopuksi se on niin karu maailma että itse halusin ehdottomasti pois.

    VastaaPoista
  3. hyvän tekstin oot kirjoittanu! sellainen vasiten syömättä jättäminen ja liika laihdutus ei ole todellakaan keholle eikä mielelle hyväksi. itse oon aina ollu melkonen tikku, vaikka syönki ku possu ja herkuttelen joka ikinen päivä, noh kyl multaki makkarat löytyy eikä se haittaa yhtään :D Enkä ikinä ole ollu mikään urheilutyyppi, sohvaperunana on paljon hauskempaa :D Mutta se, että haluaa pysyä terveenä ja hyväkuntoisena on ihailtavaa :)

    VastaaPoista