maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ruotsi








Oli kyllä mukava reissu. Tuli valvottuakin jonkin verran, että perjantaina olin sit tosi väsynyt illalla ja tuli nukuttua kellon ympäri olevat yöunet. Oltiin siis Silja line serenadella ja lapsi perhe painotteista asiakas kantaa. Muumejakin laivalta löytyi moneen otteeseen ja me tietenkin oltiin ihan innoissamme menossa ottamaan niiden kanssa kuvia. Oonhan mä viellä lapsi, eiks niin? Voin sanoo, että aina kun lähtee reissuun tulee syötyä ihan älyttömiä määriä. Hyvä ruoka ni ei sitä voi vastustaa. Sesovat pöydät, kahvilat ja ravintolat. Mikä sen parempaa ruokaa. Laivalta ostin itselleni varvas sandaalit ja alennuksesta topin, sekä tietenkin karkkia. En hirveästi ostellut mitään kun ei sattunut eteen mitään sellasta jota olisin suuresti halunnut. Käytiin lähtöpäivänä laivan ''kylpylässä'' siellä oli tosi mukava lillua poreammeessa ja olla saunassa kun näki merelle koko ajan ja kannellakin tuli käytyä pikiinit päällä.




Tukholmassa käytiin Vaasa laiva museossa. Oli kyllä tosi hieno paikka ja mielenkiintoinen, vaikka ei me siellä kauaan kumminkaan oltu. Se laiva joka oli nostettu sieltä veden pohjasta oli aivan valtava. Jotenkin jännä, että se on saatu niin ehjänä nostettua vedestä ja tuotua sinne museoon. Siellä oli vaikka mitä. Ihmisen päitä tehty sinne laivaan uponneista pääkalloista (eli hukkuneita ihmisiä). Näytti oikeesti tosi aidoilta, vaikka ne ei ollutkaan periaatteessa aitoja. Sit oli niiden hukkuneiden ihmisten luitakin. Kaikenlaisia esineitä. 





Vaasa laiva museon jälkeen siirryttiin kuninkaanlinnalle päin. Kierreltiin sitä pitkin ja poikin, ennen kuin eksyttiin sinne sisäpihalle. Siellä oli sitten menossa jonkin asteista paraatia ja sitä oli ihan kiva seurailla. Aikasemmin vain telkkarin kautta nähnyt tota aluetta ja nyt näki sitten omin silmin myös.


Sitten käveltiin vanhaan kaupunkiin ja etsittiin ruoka paikkaa. Päädyttiin sitten vähän pizza tyyliseen paikkaan, josta kyllä sai muutakin. Mutta kaikki me syötiin pizzat. Kierreltiin viellä vanhan kaupungin kauppoja, mutta ei mun käteen sieltä jäännyt mitään. Alettiin pikku hiljaa suuntaamaan satamaan päin kun laivassa piti olla paikallista aikaa kello 16.30. Kannelle katsomaan kun laiva lähti, sitten syömää ja katseltiin erinlaisia ohjelmia siellä mitä nyt pyöri. Yhden aikaa yöllä suunnistettiin vasta hyttiin nukkumaan. Aamulla herättiin kaikki väsyneinä. Syötiin aamupala, pakattiin tavarat ja suunnattiin pikku hiljaa ulos laivasta. Bussia jouduttiin odottamaan pieni tovi, mutta kun bussiin pääsin ni nukuin koko bussimatkan Lahteen asti Helsingistä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti